Deel 14: De onverwachte ommekeer & afscheid Kloppo (2014)

 

In het seizoen 2014 – 2015  komt het in de CL deelname uit in een groep met Anderlecht, Arsenal en Galasataray. Op Anderlecht valt ons die "Belgische voetbalmentaliteit" opnieuw geweldig tegen... Dortmund fans moeten hun reis vanuit Duitsland met de bussen onder escorte van politie tot in Brussel volgen en mogen niet naar Brussel-stad of dreigen opgepakt te worden als ze zich riskeren toch naar Brussel af te zakken. De reaktie van "de supportersfederatie" liegt er niet om en schrijft "Liebe Belgier: Wenn ihr keine Lust auf den schönsten Sport der Welt habt, dann lasst es doch ganz!" of vrij vertaald. "Liefste Belgen als jullie echt geen zin hebben in de mooiste sport van de wereld, laat het dan gewoon" !  

--> DAT IS JUIST DE REDEN WAAROM IK IN DE JAREN 90 ER MIJN BUIK VAN VOL HAD EN HET BELGISCH VOETBAL VAARWEL GEZEGD HEB !

http://www.schwatzgelb.de/2014-10-01-warmlaufen-so-macht-europapokal-keinen-spass.html

 

In die poule kan het wel doorstoten naar de volgende ronde maar sneuvelt tegen Juventus Turijn , de latere finalist. Maar in de Bundesliga loopt het van geen meter en tegen kerstdag staat het zelfs laatste op de 18e plaats. Dat is dus even schrikken.. het ene jaar (2013) nog CL finalist en het seizoen erna op de laatste plaats. Er komt wel wat kritiek  maar Klopp kan de rust bewaren. 

Na de winterstop rukt BVB dan toch op naar een 7e plek en zich kwalificeren voor de voorronde ... van de EL ...

 Later in het seizoen wordt bekend dat Jurgen Klopp, de succesvolste trainer in de geschiedenis van Dortmund op het einde van het seizoen ermee stopt. Een GROTE SCHOCK voor de DO fans. Wat Jurgen Klopp is ongelooflijk populair en kan een palmares voorleggen om "U" te te zeggen. Gedurende de 7 jaar dat Jurgen Klopp trainer was speelde BVB Europees voetbal en bracht Borussia Dortmund uit het niemandsland tot een Europese topclub. Zijn palmares zegt genoeg: Kampioen 2011 , 2012, Bekerwinnaar 2013, Champions League finalist 2013, Supercupwinnaar 2013, 2014, Duitse trainer van het jaar 2011, 2012 en bekerfinalist 2014 en 2015.   Ja een paar verloren finales dat wel , het kon dus NOG beter geweest zijn , maar WIE DOET BETER?  Kloppo heeft nog 1 grote wens en dat is rond de Borsigplatz te rijden zoals dat met de kampioenschappen was.  En dat was mogelijk omdat BVB09 terug doorstoot naar de Finale deze keer niet tegen … M*nchen , maar tegen Wolfsburg. Een kleine 100.000 DO fans maken de verplaatsing naar Berlijn, maar het kon niet vermijden dat BVB  (inmiddels wel de 4e finale op rij) verliest. De 3e finale na elkaar die wordt verloren....

 

   Het wordt een emotioneel afscheid bij de laatste thuismatch ........  de beelden zeggen genoeg ......

 

  

  Vervolg op Deel 15)

                        

top