Deel 15:  Een nieuwe trainer Thomas Tuchel (2015-2017)

Na 7 VETTE jaren met Jurgen Klopp neemt Thomas Tuchel het roer over... Wie denkt dat het een overgangsjaar wordt is verkeerd.  Dortmund moet wel eerst 2 voorrronde matchen spelen om zich te kwalificeren voor de poules van de Europaleague maar Wolfsberger AC uit Oostenrijk en Odds BK uit Noorwegen gaan vlot voor de bijl. Daarna komt het in een poule met Krasnodar, Qabala en PAOK Saloniki. Vooral deze match zal ons nog wel even bij blijven want we worden er niet echt met open armen ontvangen. 

Ondertussen heeft Leonardo Dede zijn afscheidsmatch gespeeld in een vol stadion met meer dan 80.000 toeschouwers, iets wat hij absoluut verdiende !!

Onze fanclub gaat langzaam de "professionele" toer op, om een betere impressie te krijgen worden er wel eens wat filmpjes in elkaar gestoken van BUSREIZEN  of Europese TRIPS bv naar PORTO

(klik op de link voor de reportage)

Na de winterstop komt BVB09 in de Europaleague uit tegen FC Porto maar ook daar heeft het geen problemen mee, net als met Tottenham , de 2e in de Engelse competitie.

Zo komt het in de 1/4 FIN uit tegen FC Liverpool de club van trainer.... Jurgen Klopp....een onverwacht terug zien!! Maar spijtig genoeg eindigt het sprookje hier. Na een ongelooflijke wedstrijd wordt het door de ex-trainer van Dortmund uitgeschakeld.

In de competitie doet Dortmund het uitstekend en speelt een fantastisch seizoen. Het eindigt 2e en plaatst zich zo opnieuw voor de CL in het seizoen 2016-2017.  Ook in de beker loopt het goed en schakelt het achtereenvolgens Chemnitzer, Paderborn, FC Augsburg, Stuttgart en Hertha Berlijn uit en geraakt terug in de finale tegen..... jawel FC Bayern Munchen. Het begint een eentonig verhaal te worden als je elke jaar opnieuw tegen Munchen speelt in een finale. Opnieuw verliest het die finale nu met penalty's. Ongelooflijk  de 4e finale op een rij die na elkaar wordt verloren.  Jammer dat je elk jaar opnieuw zo een seizoen moet afsluiten.

Waar we al lang niet meer van schrikken zijn de toeschouwersaantallen... Cijfers om van te duizelen... met 81.122 toeschouwers gemiddeld of met bijna 2 miljoen toeschouwers in totaal bij al z'n wedstrijden.

  

Het seizoen van 2016-2017 wordt een "bewogen" jaar... in de CL poules komt het in een groep met Legia Warschau (een verplaatsing die zeker niet ongevaarlijk was), Sporting Lissabon en alweer Real Madrid , maar het wordt er groepswinnaar en stoot verder door naar de volgende rondes. In de BL kan het na een lange strijd toch nog 3e worden en zich terug kwalificeren voor de CL. De Match tegen RB Leipzig is er een van protest en als straf moet Dortmund het voor  match voor een lege SUDtribune spelen.

In de heenronde scoren we aan de lopende band , bij momenten hebben we een telraam nodig. Thuis tegen Legia Warschau wint het met 8-4 !

Na de winterstop moet Dortmund in de CL verder tegen Benfica Lissabon en de ronde verder tegen AS MONACO. Dan gebeurt er iets verschrikkelijk , voor de thuismatch tegen AS MONACO wordt de spelersbus onderweg naar stadion getroffen door een BOMaanslag, de match wordt uitgesteld en UEFA verplicht dat de match de dag erop al moet gespeeld worden. Logisch dat de spelers er niet klaar voor zijn en totaal uit hun concentratie. Het verliest met 2-3 en wordt uitgeschakeld in de CL.  Uiteraard zijn we met onze fanclub overal wel vertegenwoordigd. Ikzelf "vier" mijn 25 jarig jubileum !

Maar eindelijk in de BEKER die het al een paar heeft heeft verloren , lukt het dit jaar wel !

Borussia Dortmund speelt TERUG de Finale . Deze keer tegen Eintracht Frankfurt en kan winnend het seizoen afsluiten !!! Een zucht van opluchting na al die opeenvolgende verloren Finales. Toch komt er nog een staartje aan het seizoen , want Thomas Tuchel die toch een prijs pakt en in 2 Bundesligaseizoen niet 1 thuismatch verliest wordt ontslaan..... (begrijpe wie begrijpe kan). Een trainer die een prijs pakt vliegt eruit. Maar Watzke en Co zijn baas.

Vervolg op Deel 16

top