Deel 16:  Trainersdans... (2017-2018)

Na een succesvolle periode met Thomas Tuchel , komt er direkt na de bekerfinale het bericht dat de samenwerking met Tuchel wordt stopgezet, ondanks bekerwinst. Een vreemde beslissing.

De Nederlander Peter Bosz wordt de nieuwe trainer. In de zomerperiode vertrekt Ousmane Dembele voor een rekordbedrag van 105 mlj€ naar FC Barcelona

Links Stoger - rechts Bosz

De start in de Bundesliga is uitstekend en we lopen zelfs 5 punten uit op Bayern Munchen , maar nadien begint de motor serieus te sputteren en volgt er een reeks zwakke uitslagen met als gevolg dat Bosz al voor de winterstop wordt ontslagen en opgevolgd wordt door Peter Stoger.

Ondertussen loopt het in de poule van de CL met terug Real Madrid, Tottenham en Apoel Nicosia ook voor geen meter, het haalt slechts 2 op 18(!) , maar stoot toch door naar de Europaleague.


En nog voor de Winterpause is het uitgeschakeld in de Beker competitie wanneer het UIT naar Bayern Munchen moet (er zijn makkelijkere tegenstanders natuurlijk) en als dat nog niet genoeg is vertrekt ook de topscorer Aubameyang in de Winterpause naar Engeland......   In de Europaleague schakelt het met veel geluk nog Atalanta Bergamo uit maar tegen Salzburg is er ook de EL gedaan.

Met Peter Stoger haalt het dan misschien wat meer punten , maar goed voetbal is er zelden te zien. Het haalt met de hakken over de sloot nog plek 4 wat nog CL kwalificatie oplevert voor het volgende seizoen. Het is dan maar een belabberd seizoen , eentje om snel te vergeten. Op het einde van het seizoen wordt dan ook Peter Stoger ontslaan... een ongekende trainersdans op 1 jaar tijd.  Lucien Favre wordt nieuwe trainer vanaf seizoen 2018-2019

 

laatste keer bijgewerkt: 09/06/18

top