Deel 13: Succesrijke jaren gaan verder ... CL (2013 - .. )

Nadat Dortmund voor de 2e keer op rij kampioen werd en bovendien er nog de beker haalde en de reserven ook nog eens kampioen speelden (TRIPLE) geraak ikzelf niet in de schwung om het zoveelste seizoen aan te vangen. Het is precies alsof ik er ineens wat op uitgekeken geraak (ik spreek alleen voor mezelf) en de uitdaging wat weg is. In de heenronde heb ik eerder een soort sabatjaar en doe weinig matchen. In de fanclub is door al die successen het ledenaantal al naar 135 gestegen ! Het is allemaal ineens wat groot geworden.  In de CL speelt BVB09 een fantatische groepsronde en haalt 14 op 18. Het zit in de groep van Manchester City, Ajax en Real Madrid.

Ook in de beker geraakt het verder maar moet helaas in Bayern Munchen spelen die dit jaar niet te kloppen zijn.

In de competitie draait BVB09 bovenin mee met als resultaat een 2e plek.

Bij de loting van de CL 1/8 Finale moet het naar Sjaktar Donezk (Oekraine)

Toch zijn er een paar van onze fanclub die deze verplaatsting meedoen.

Daarna volgt Malaga in de 1/4 Finale, we beleven het "wonder van Dortmund". In de terugmatch thuis in het Westfalenstadion staat het kort voor tijd 1-2 achter , maar in de blessuretijd (en in 69 sekonden tijd .......) scoort het nog 2 keer en kwalificeert zich zo voor de 1/2 Finale !  **** NOOIT EERDER MEEGEMAAKT  ****** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BELUISTER HIER RADIO fragment van de kommentator in het stadion tijdens die 94' - kippevel !

.    BVB CHAMPIONSLEAGUE 2013 from Coach on Vimeo.

. Daarna volgt in de 1/2 Finale (terug) Real Madrid die het in de groepsfaze al had geloot. Thuis wordt Real met 4-1 verslagen en in de terugmatch verliest BVB zijn 1ste match met 2-0 maar gaat wel naar de Finale in Wembley tegen..... Bayern Munchen. Net voor de finale hebben we nog een intervieuw op SPORZA radio.   BELUISTER HIER  (internet explorer)

In Wembley verliesrt het helaas de finale ... in de 89'minuut met  2-1 een bittere nederlaag, die ons allemaal hard treft.

Seizoen 2013 - 2014 : Wie op voorhand van een seizoen voorspelt dat je 2e gaat worden in de Bundesliga (en op die manier je alweer rechtstreeks kwalificeert voor de CL van het jaar erop) en je de finale van de Beker gaat halen en doorstoot tot in de 1/4 FIN van de CL dan wil ik daar elk jaar asap voor tekenen !! Want dat is echt wel een LUXE , in het verleden heb ik al grijzere seizoenen meegemaakt….. Onder Jurgen Klopp - die inmiddels een standbeeld verdiend in Dortmund - blijft de ploeg fantastisch draaien. We winnen op GE en dat heeft toch altijd een extra boost aan dat seizoen :-)

          

M*nchen die ons dat jaar terug klopt in de finale van de Beker (met een geldige goal die ons niet werd gegeven.!!) maar is wel ongenaakbaar in de competitie . Toch kan BVB09 zich toch een gesettelde waarde in Duitsland (top 3) en Europees noemen. Een paar van onze fanclub doen de MOEILIJKSTE verplaatsing OOIT en doen de verplaatsing mee naar Zenit Sint Petersburg, ikzelf laat ze voor wat ze is , geen zin om een visum aan te vragen en mijn leven te riskeren. We vieren in dat jaar het 15-jarige bestaan van onze fanclub die niet onopgemekrt voorbij gaat.      Als ik voor mezelf spreek zit er nog altijd “slijtage” op mijn voetbalverhaal waar ik toch al aan mijn 23e seizoen bezig ben , gelukkig zijn de “Amateure” van BVB, het 2e elftal die in de 3e klasse speelt wel eens een aangename verstrooiing !  :-)  Je komt dan ploegen tegen of kunt weer een andere verplaatsing meedoen die wel wat afwijkt van de klassieke Bundesligaploegen die ik allemaal gehad heb.  Hansa Rostock en RW Erfurt zijn er zo’n paar.. .. die uitdaging ga ik wel aan dan nog maar eens opnieuw naar Marseille of Real Madrid te trekken.  Hou van wat afwisseling. Zelfs de Bekerfinale in Berlijn laat ik aan mij voorbjigaan , ik trek naar Dortmund stad om ze in de Westfalenhallen te beleven , ook weer om er echt wat afwisseling in te steken.

 

Bekerfinale Berlijn: een geldige goal van Dortmund wordt NIET goedgekeurd...

 

 

 

vervolg op DEEL 14

                                                     

top