Deel 10: 100 JAHRE BVB09 !! (1909-2009) - 2010   

Ondertussen komt hier en daar een beetje saaiheid in de matchen. We doen er inmiddels zoveel (20 - 25 matchen / seizoen) dat matchen zoals BVB - Werder Bremen ook maar gewone matchen geworden zijn. Maar gelukkig zijn er ook wel eens een paar "extra's (*)" bij zoals bekendheid bij andere fanclubs Aachen & Hogenlimburgerjungs, vriendinnen, stewards , cafeuitbaat(ster)s enz.....

In het seizoen 2008-2009 komt Jurgen Klopp van Mainz 05 naar Dortmund. Het blijkt een goede keuze te zijn , want het speelt en goed seizoen dat uiteindelijk niet beloond wordt met Europees voetbal. Het haalt in dat jaar een record aantal zeges na elkaar (7) , krijgt op 1 na het minste doelpunten tegen, verliest het minst van alle Bundesliga clubs (slechts 5x)  maar strandt op een 6e plek. Eigenlijk verspeelt het zijn 5e plek op de laatste speeldag van het seizoen in de laatste minuut door een offside goal van Hamburg die daardoor 5e eindigt.

(*) Extras? In de voorbereiding van seizoen 2009-2010 wordt de ploeg op de Friendensplatz (centrum Dortmund) voorgesteld aan het publiek. Een Italiaan (Eugenio) waar ik regelmatig kom eten zorgt ervoor dat ik op de Buhne mag komen en wordt er geintervieuwd in het Duits en zing voor de 10.000 opgekomen fans! Alweer een mooi moment.

  De "Coach" on stage !

Het seizoen 2009-2010 staat in het teken van het 100-jarige bestaan van de club die op 19.12.2009 zijn eeuwfeest viert. Gedurende het ganse jaar worden er regelmatig wel speciale aktiviteiten gepland om dit te vieren.  FOTOALBUM BVB-100JAHRE

Verder doe ik mijn 19e seizoen ondertussen ...  een "ronde doorheen Duitsland" en maak reizen naar Weiden in der Oberpfalz (beker 1ste ronde), Hamburg, Gladbach , Leverkusen , Hoffenheim ,Koln , Bochum, Dynamo Dresden (met het 2e elftal) , Nurnberg en Freiburg. Ik reis in totaal bijna 22000 km in dit waanzinnige seizoen ! Nooit eerder deed ik zoveel matchen in 1 seizoen. Reizen van 500km of 600 km (enkel) zijn geen uitzondering meer. Het is uiteindelijk de bedoeling om overal eens in de Bundesliga eens te komen.

In mijn 20e seizoen 2010-2011 spelen we eindelijk terug Europees en doen we een oa. een verplaatsing naar Sevilla mee. Ook de reakties die we dagelijks binnen krijgen van steeds maar weer opnieuw onbekenden uit gans Vlaanderen is ongelooflijk. In zoverre dat ik me haast non-stop met de fanclub en Borussia Dortmund bezig ben. DAGELIJKS !!

  (*)extra?  AIDA club loge op uitnodiging !  thx Thierry

De ploeg speelt een fantastisch seizoen met een superjonge ploeg en geen grote namen (gemiddelde 22-23 jaar). Prachtig werk van Jurgen Klopp die echt wonderen verricht met deze jonge garde. Vanaf de 10e speeldag staan we op de 1ste plek en lopen week na week uit op de concurrentie. We worden herfstkampioen en plotseling zit de titel er weer in. Niemand kan het geloven. Wekelijks speelt het voor een uitverkocht stadion (80.720) en het beste voetbal. Het krijgt lof van overal. Dit is echt genieten  ,en  hierop hebben we lang moeten wachten. We doen een paar verplaatsing mee naar Koln , K.Offenbach (beker), Mainz, Sevilla , Kaiserslautern , Bayern Munchen (eindelijk) en Werder Bremen + uiteraard ALLE thuiswedstrijden. Een mooi lijstje. Zo blijven er maar 2 ploegen meer waar ik nog niet was nl. Stuttgart en Hannover die dus al op de wenslijst staan voor het volgende jaar !

Vervolg  op deel 11

top