Deel 2:  GOUDEN JAREN            

Vanaf 1995 ongeveer begon alles zowat in een stroomversnelling te geraken. Van 3 keer werd het 5 of  al 6 keer / seizoen en probeerde kontakten te leggen met supporters uit  eerst OOST-Duitsland !  Die stuurden me dan de tickets op.  Ik volgde toen de ploeg zowat elke week eerst via TELETEKST op de ARD . We werden in dat jaar na 32 jaar opnieuw kampioen.  Het zorgde voor een ongekende euforie in Dortmund en de bal rolde steeds verder ………

We kwamen onder de “grote mensen” en speelden toen de Champions League.   Een paar herinneringen van de match tegen AJAX , toen ik ook op Studio Sport  (NED2) in beeld kwam !!

 

Het Westfalenstadion werd veel te klein en omgebouwd van 42.800 naar 55.000 toeschouwers. (Faze I).  Bij de eerste match van de opening van het vergrote stadion zong de spionkop – “wir wollen 70.000 !!!”

Ook in 1996 werd  de ploeg terug kampioen , het jaar van de bevestiging.

Maar het beste moest toen nog komen , want het jaar erna nl. in  1997 bereikte het de finale van de CL. tegen Juventus en won die met  3 – 1.  Het hoogtepunt in de geschiedenis van de club !

        

In datzelfde jaar werd Borussia Dortmund  WERELDKAMPIOEN onder de clubs met 2-0 winst tegen Cruzero Belo Horizonte in Tokio. Er werd me zelfs toen al gevraagd en voorgesteld om NAAR Tokio te gaan kijken (watte?) , maar thuis verklaarden me nog altijd zot dat ik al naar Dortmund ging kijken , laat staan effen naar eh Tokio . BVB09 stond toen op de 1ste plaats in de rangschikking van de clubs!  Het Westfalenstadion werd toen erna voor de 2e keer verder uitgebreid van 55.000 naar 68.600 toeschouwers (Faze II).   Een beeld uit de supercup finale van in 1998 tegen FC Barcelona die toen werd verloren.

vervolg op DEEL 3