Deel 12: Rekords & Das "Triple"

 Nadat we in het seizoen 2010-2011 voor de 7e keer kampioen werden dachten we dit kan nooit beter. Al jaren spreek ik van "een beetje afbouwen" omdat ik gemiddeld 25 matchen/seizoen doe.

 Maar het lukt niet "af te bouwen", het wordt steeds gekker. Ik doe in mijn 21e seizoen in totaal 31 wedstrijden of 28.000 km voor BVB09 ! (ook een rekord dat ik niet snel meer zal evenaren vrees ik) .

Het wordt mijn heftigste seizoen ooit. Na 6 speeldagen in het seizoen 2011-2012 staat BVB pas op een 11e plek met al 8 punten achterstand op Bayern Munchen. Iedereen denkt dat is logisch Munchen zal dit jaar wel kampioen worden. Maar Dortmund begint aan een reeks die het nooit meer zal evenaren. Er wordt nog wel eens verloren op Hannover met 2-1 op 18/09/11 maar dat is de laatste nederlaag in dat seizoen. Het VERPULVERT alle rekords !  We winnen bovendien ook nog alle toppers tegen oa. Bayern Munchen en 2 x tegen GE (S05) dus 2 x DERBYSIEGER !

   < In Hannover

 Naast een serie van 28 matchen ongeslagen, verliest het maar 4 punten (2 drawls) in de terugronde en wordt opnieuw kampioen met 8 pnt. VOORsprong op Munchen !!

 Het haalt 81 punten (absoluut Bundesligarekord), met een doelpuntensaldo van +55 en heeft dan 28 wedstrijden na elkaar niet verloren (clubrekord) & gemiddelde van 80.552 toeschouwers (Europarekord). In totaal komen 1,64 miljoen toeschouwers naar Dortmund kijken. Ik doe de verplaatsingen naar Hannover & Stuttgart mee. Zo heb ik in okt 2011 in alle stadions van de Bundesliga gedaan en is mijn rondtoer in Duitsland "compleet". Onze fanclub telt inmiddels al 91 leden eveneens een rekord.

 Verder bekert het lekker verder en schakelt achtereenvolgens Sandhausen, Dynamo Dresden, Fortuna Dusseldorf, Holstein Kiel en Gr. Furth uit en komt in de finale van de "Pokal" tegen ... Bayern Munchen uit dat zonder een tegendoelpunt in de bekercampagne (wellicht ook een rekord). Ik doe 4 van de 6 bekerwedstrijden.... en reis mee oa. naar Fortuna Dusseldorf, Holstein Kiel met de ICE & uiteraard de finale in Berlijn waar zowat 80.000 fans van Dortmund Berlijn helemaal geel/ zwart maken. Het wint met een ruime 5-2 zege, we zijn het delirium nabij. Meister 2012 & Bekerwinnaar 2012 !!

In Kiel aan de Ostsee IJZIG KOUD 

BVB09 pakt de "double" voor de 1ste keer in z'n 103-jarige geschiedenis. HISTORISCH.

 Onvoorstelbaar ook hoe iedereen ons ook deze titels gunt. De reakties die we krijgen wanneer we in Kaiserslautern zijn (die zakken naar 2e) en ons komen proficiat wensen is ongelooflijk. Ook de laatste thuismatch tegen Freiburg vieren die tezamen met ons. Dit is echt schitterend. Het zorgt voor een ongelooflijk feest en euforie in deze voetbalgekke stad Dortmund.

 Zo'n 300.000 mensen ontvangen de "Double Meister" op 13/05/12 aan Borsigplatz.  (album : Zie rubriek foto's)

Ook alle 6 Champions League wedstrijden in dat jaar heb ik gezien. Zo zijn er trips naar Marseille, Olypiakos Piraus & Arsenal. Vooral die trip naar Athene is een van de moeilijkste die ik ooit heb gedaan , omwille van de problemen in Griekenland en de crisis + staking die er juist op die dagen zijn. Alleen in de CL loopt het niet zo goed, met uitschakeling in de poules. Europees moeten we nog terug op de Buhne komen.                                                                                                                Reisverslag Athene voor diegene die het willen lezen....

In Marseille boottrip.... onvergetelijke trips .. 28C.....                                                                          in Athene/ Piraus

    in London

 Het voetbal in Belgie is dan al mijlenverweg precies alsof we op een andere planeet wonen , maar toch moet nog gezegd worden dat mijn (ex?)club Lokeren in Belgie dat jaar ook de Beker wint.

 Alsof dat nog niet genoeg is worden de Amateure van Dortmund (reserven) BVBII die in Regionalliga West spelen OOK kampioen op Wuppertal SV. 

Die TRIPLE MEISTER !

 Door zoveel in Duitsland te komen worden de konstrasten tussen Belgie & Duitsland steeds groter, niet alleen de stadions of de beleving in de wedstrijden , maar ook de mentaliteit van fans en de omgang met elkaar verschillen enorm. We luisteren meer naar Duitse muziek en voelen onze "meer dan thuis" als we in Duitsland zijn.  De kontakten en vriendenkring die we inmiddels hebben opgebouwd in al die jaren is groot. Op 16/05/2012 ben ik exact 20 jaren Dortmund fan. Ik maak een compilatie en een filmpje om dit weer te geven.  Het is ongelooflijk vast te stellen hoe groot die voetbalemotie in Dortmund is en hoe het voetbal het dagelijkse leven beheerst. Iedereen jong en oud , man of vrouw, winkels of in bedrijven OVERAL is het voetbal terug te vinden.  Dortmund is VOETBALGEK.

                                                                           
 

Vervolg op deel 13                                

top