FAQ                     laatste 22/02/19 om 19h00                                    (voor NIET LEDEN)
 
 
 
ticketsbusreizen fanclub   stadion                 (gesloten groep, alleen voor LEDEN)
 

1.1
We willen graag meegaan naar Dortmund THUISMATCH of UITMATCH (niet leden)
1.2
we willen graag naar THUISMATCH van Dortmund en we zijn lid
1.3
we willen graag naar een UITMATCH van Dortmund en we zijn lid
1.4
We willen graag tegen Scheisse en Bayern  Munchen gaan kijken
1.5 Wat kost een ticket normaal gezien en waar zit ik dan?
1.6 Zelf tickets bestellen ? Hoe?
1.7 Europees (top)voetbal


 1.1       TICKETBESTELLINGEN ?  TERMIJN AFGESLOTEN OP 01/08/2018 !
        * ER KUNNEN DUS GEEN NIEUWE OF EXTRA TICKETBESTELLINGEN VOOR DIT SEIZOEN VIA ONS NOG GEDAAN WORDEN *
        * Alle fanclubs moeten van Borussia Dortmund voor 1/8/18 hun ticketbestellingen doorgeven *
 
Dat is moeilijk. Tenminste, via ons. Omdat we niet voor iedereen zomaar tickets bestellen. We zijn immers  ook geen "ticket-voorverkooppunt" 
Wekelijks krijgen we mails van mensen die graag eens willen gaan kijken naar Borussia Dortmund.
Aangezien we daar al heel wat slechte ervaringen mee gehad hebben en het soms voorkomt dat ze dan toch niet meekunnen of heel laat afbellen zitten we dan met die betaalde tickets. 
Dus voor iedereen en zomaar  NEEN sorry (we hopen op wat begrip).
We staan wel graag ter beschikking om jullie te zeggen hoe en wat. En uiteraard zijn jullie steeds welkom op onze busreizen! (zie verder)
 
 
 1.2  Indien je voor een thuismatch tickets wil, dan dien je dat te doen via de lijst die je krijg van Frederik Michiels voor aanvang van elke ronde.
100% garantie kunnen we natuurlijk ook niet geven omdat we zelf maar een beperkt aantal tickets voor sommige matchen krijgen en de vraag groter is dan het aanbod.
Borussia Dortmund is dan ook een heel populaire club ....  met een gemiddelde van > 80.000 toeschouwers  (!!) - dat zegt al meer dan genoeg.
Hou er wel rekening mee dat er ook wedstrijden op Vrijdagavond (20h)/ Zaterdagmiddag 15h30 of 18h30 of Zondagmiddag 15h30 of om 17h30 kunnen gespeeld worden !!!  Het laatste seizoen is daar zelfs een Maandagmatch bijgekomen.........en dat bij het bestellen van die tickets dit nog niet geweten is. Dat hangt af van de DFB-kalender.
Door het groot aantal abonnees zijn de staanplaatsen Sdtribne voor alle wedstrijden UITVERKOCHT.
Je kunt dus geen staanplaatsen meer krijgen, alleen zitplaatsen en de goedkoopste zijn ongeveer 40 / stuk.
 


 1.3   Voor de uitwedstrijden kan je ook bij Frederik Michiels terecht. Dit dien je in te vullen op dezelfde lijst.
Ook hier geldt: gelieve rekening te houden met Vrijdag/Zaterdag of  Zondagwedstrijden! (soms eens een maandagmatch)
Bestelde tickets worden in geen geval teruggenomen, maar kan je misschien wel kwijt op onze facebookgroep, waar andere leden soms wel tickets overnemen.
 
We leggen geen busreizen in voor matchen op verplaatsing, maar misschien komt dat er nog wel eens van.
Waarom niet? Omdat het praktisch onmogelijk is 50 tickets voor uitmatchen te verkrijgen omdat de aanvraag zo groot is.
Dortmund brengt elke keer massaal veel fans mee bv. 15000 fans mee op Hertha BSC , 12000 fans mee in Hannover , 8000 fans mee op Werder Bremen enz... dat zijn normale cijfers in de Bundesliga.   Ook omdat de exacte speeldag pas een 4-tal weken geweten is riskeren we het niet om bv. naar Borussia Monchengladbach eens een bus in te leggen.
 

 1.4  Voor de TOPmatchen tegen Sch*lke 03+01  en Bayern Munchen geldt het volgende: 

--> Het stadion biedt plaats aan zo'n  81.360 toeschouwers, waarvan zo'n 55.500 abonnees. Er blijven dus nog ong. 25.000 tickets te verdelen.
Minstens 10.000 gaan naar Bayern Munchen , en Sch*lke 03+01  fans.  Blijfen dus een kleine 15.000 tickets over die in een paar uur uitverkocht zijn.
BVB telt ook maar liefst 800 fanclubs uit gans Europa en daar gaan ook veel tickets naartoe (vanzelfsprekend).
Voor deze toppers is het normaal dat er meer dan 100.000 ticket-aanvragen zijn ....  en voor die wedstrijden kunnen wijzelf ook maar een zeer BEPERKT aantal tickets bestellen.
En die gaan dan vanzelfsprekend naar de trouwste leden eerst.   bv. leden die ook naar BVB - Hoffenheim of BVB - 1FC Nurnberg meegaan hebben een grotere kans eens een ticket
voor BVB-S04 te krijgen    (dan diegene die maar 1 keer willen gaan op die topmatch.)
 
! Helaas wordt onze fanclub daarvoor ook vaak "MISBRUIKT" om via ons snel-snel even een ticketje te verkrijgen. We zijn daar ondertussen al wat ASSERTIEVER in geworden.
Indien je toch wilt gaan, kijk dan uit naar de voor-verkoopdatum.
 
Bellen of mailen naar Dortmund kan ook, maar heeft waarschijnlijk weinig zin (we spreken uit ervaring).
Ofwel kan u op de dag van de wedstrijd zelf uw geluk beproeven op de zwarte markt waar die zitplaatsen worden aangeboden, kant Noordtribune (prijzen ? vanaf 50 - 100 ). 
 
-->Voor deze TOPPERS UITwedstrijden idem.
Op SCHEISSE (S04) krijgt de BVB-aanhang "slechts" officieel 6000 tickets - wegens de 10% regel in de Bundesliga (maar er zitten wel meer) die in een mum van tijd onder de 100-en fanclubs en trouwe aanhang wordt verkocht.  
Vergeet niet ...   DIT is de BUNDESLIGA en die heeft enorm veel fans (gemiddelde/match in de Bundesliga is 43.000 ! , een vergelijking met het Belgische voetbal gaat niet op !!
 
--> Maar ook op EBAY  of VIAGOGO (al raad ik die niet aan, wegens TE DUUR)  zijn er voor zulke wedstrijden ook tickets te koop.  
SUCCES !!
 
 
 
 1.5   Plan van het stadion en prijzen zie hieronder.
Hou er rekening mee dat blokken 10-15 en 80-84 (zgn. SUDTRIBUNE) voor gans het seizoen , voor alle wedstrijden is UITVERKOCHT door het groot aantal abonnees (55.500)
 
 
 
 
 1.6  TICKETS ??
-Het is verder wel zo dat ook niet ALLE matchen van BVB elke keer uitverkocht zijn, maar toch bijna... (zie ook rubriek uitslagen waar elke keer de toesch. aantallen bijstaan.)
BVB09 heeft een gemiddelde van meer dan 80.500 toeschouwers  - GEMIDDELD jawel.
Voor sommige matchen kun je soms nog wel tickets kopen op de dag zelf. Dit zijn last-minute kaarten die via de bezoekers werden teruggestuurd.. zoals tegen Wolgsburg of Hoffenheim (die beide heel weinig fans meebrengen)
Maar dat aanbod is zeer beperkt (paar 1000  kant bezoekers , dus NOORDTRIBUNE) en vaak maar 1 dag op voorhand bekend (zie ook officiele website van Dortmund)
Het zijn dan zitplaatsen (prijs : 50  ongeveer) , die verkocht worden aan Dortmund fans , die naast de uitfans zitten (is er ook normaal)
 
-->> Hoe moet ik dan zelf tickets bestellen bij BVB?
 
- je kunt ze zelf ONLINE bestellen en thuis afdrukken : via deze site : https://www.eventimsports.de/ols/bvb/     (maar dat is dus allemaal in het Duits)
- of via andere voorverkoopadressen :    KLIK hier
- of rechtstreeks bij BVB 09 zelf op de Rheinlanddamm 207-209, 44137 Dortmund of  via "Tickethotline" +49.40-55 55 58 8 09    **  
- of ter plekke aan de kassa's kant NOORDtribune op de dag van de match zelf (indien er nog plaatsen over zijn)
- of ter plekke op de zwarte markt kant NOORDtribune lopen er nog wel die tickets aanbieden voor redelijke prijzen.
- of  - al ben ik er geen favoriet van via VIAGOGO : die hebben altijd tickets 100% garantie , maar de prijzen zijn wel x2 of x3 of meer , afhankelijk van de match....
 
 
 
 
 1.7   EUROPEES (top)voetbal  (of finales)
 
 -Het valt ons op dat wanneer BVB09 successen haalt  (finales speelt in Beker, UEFA cup, kampioen wordt , CL speelt) we plotseling veel meer aanvragen uit allerlei
hoeken krijgen om juist dan  "eens mee te gaan".
Die dus dan enkel een bekerfinale in Berlijn, een finale in de UEFAcup, een matche van de CL tegen Barcelona of AC Milaan willen meepikken.
In het begin hebben we daar "te soft" op gereageerd en dit klinkt nu misschien wat arrogant of asociaal , maar we houden niet zo van die "successupporters" of "eendagsvliegen".
Wijzelf gaan al jaaaren naar DO , sommigen al > 2 decennia , maakten goed en slechte tijden mee, doen gemiddeld 20 - 30 matchen / seizoen (of meer)
We  gaan altijd , ook al spelen we slechte seizoen voor plek 11 en met inzet niets , tegen de degradatie of 9 jaren geen Europees voetbal.
We zijn er altijd bij !   Dag en nacht - 24h/24h -      7 dagen op 7 zijn we met Dortmund bezig.
Indien ze ons "die-hards" of "freaks" noemen dan heb ik daar geen problemen mee.
Mijn volledige prive leven, vakanties ed. worden rond BVB09 gepland , en ik heb zelfs ooit een reis naar Egypte + nijlcruise ervoor gecanceld om een Bekerfinale in Berlijn van 2008 mee te maken (Ik heb er al een 5 auto's voor versleten).
 
Vandaar dat we eigenlijk redelijk assertief geworden zijn wanneer er zich nieuwe kandidaten melden.
Nogmaals dat klinkt misschien niet zo mooi , maar we zijn daar als fanclub al vaak voor "gebruikt", vandaar dat ik het even mee geef...
 
 


busreizen

2.1 Hoe vaak rijden jullie?
2.2
wat kost het?
2.3
vanwaar vertrekken jullie?
2.4
Hoelang is het rijden?
2.5
Hoe gaat dat na de match?
2.6 Kunnen we eens mee als jullie GEEN bus inleggen??


 2.1  We rijden een 5 -tal keer/seizoen met de BUS, maar we rijden wel ELKE thuismatch naar Dortmund. Voor de busreizen gaan we in de heenronde zo'n 3x , terugronde 2 of 3x.
In december altijd en dat combineren we dan met de kerstmarkt.
Je kunt dit ook zien bij de rubriek "uitslagen" wanneer we denken een bus in te leggen , maar we wachten tot wanneer de EXACTE dag is vastgelegd.
Als de match op een vrijdag gespeeld wordt dan plannen we GEEN busreizen.
Maar die busreizen zitten wel elke keer zeer snel vol. Omdat we zoveel leden hebben. Als er een uitnodiging vertrekt dan is de bus vaak op <24h volzet.
Je moet er dus snel bij zijn.
 

 2.2  Leden (met abonnement) betalen voor de bus 20.    Leden met een ticket voor een zitplaats betalen 55.  Niet leden betalen 70.
 
We maken (helaas) geen onderscheid in goedkopere tickets voor kinderen omdat we onze tickets al maanden op voorhand bij BVB moeten bestellen !!
Bijgevolg kunnen we dan ook niet weten of er eventueel kinderen zouden bij zijn die anders wellicht een goedkoper ticket had kunnen kopen.
Op de bus is uiteraard ook drank voorzien.
We werken voor het gemak met bonnetjes.   Een consumatie kost 1,25  : blikje bier, cola, fanta, water, ....
Dat zijn de prijzen die de busmaatschappij ons oplegt. (We verdienen daar zelf geen cent aan).
 
 
 2.3  Vertrekplaats is in Lokeren vlakbij de E17 afrit. (parking Mc. Donald)
 Het vertrek is zo rond 08h15 en dan rijden we naar Antwerpen, aan het rond punt Wommelgem aan het plaatselijk groentekraam daar (om ongeveer 08h45).
 Een tussenstop is nog voorzien op de E34 Turnhout/ Carastel waar een ontbijt wordt aangeboden.
 

 2.4  Met de bus is het vanaf Lokeren zo'n 4u rijden. Vanaf Antwerpen zo'n 3u30. We rijden via de E34 naar Turnhout/Eindhoven A67 --> Venlo --> 40 Duisburg --> Essen --> Bochum --> B1 --> Dortmund.
De afstand vanaf Lokeren is zo'n 260 km. Vanaf Antwerpen zo'n 220 km.
Voor de match gaan we soms nog eens kort naar het centrum van de stad , maar heel veel tijd is daar allemaal niet voor.
Als de match op Zat. 15h30 gespeeld wordt dan is het best om rond 14h00 aan het stadion te zijn.  Als de match op zondag gespeeld wordt best rond 16h00 aan het stadion.

 
 2.5  Na de match verzamelen we onder de Sdtribne - middenste niveau - thv. BLOK 12.
We wachten daar lang genoeg om tezamen naar de bus terug te gaan.
Bij de terugtrip is er een tussenstop(s) voorzien.  Meestal zijn we zo rond 22h30 terug in Lokeren.
 
 
 2.6   Zoals reeds hierboven vermeld rijden we ELKE THUISMATCH naar DORTMUND. De meesten onder ons hebben al langer een abonnement in de "SudTribune".
Met hoeveel zijn we dan? Neem gemiddeld een  10-15  tal man (de vaste kern), hangt ook een beetje van de wedstrijd af.
Ook als er een midweekwedstrijd wordt gespeeld op een Dinsdag of Woensdag zijn we er bij.
 
Vanwaar vertrekken we?
We wonen nogal ver van elkaar en komen uit gans Vlaanderen , Kempen, Antwerpen, Meetjesland, het Gentse... van overal een beetje.  Een centrale verzamelplaats  is het rond punt Wommelgem in Antwerpen en daar pikken we soms elkaar op of spreken daar af om eventueel tezamen te rijden.
Soms zijn er voor bepaalde wedstrijden wel eens abonnementen over, maar die zijn niet altijd op de goede plaats in Vlaanderenland.
Als er iemand niet kan in Dendermonde, dan is dat abo wel vrij voor die dag , maar we rijden daar wel geen 50 km voor om.... als jullie dit begrijpen.
Soms is er wel een abonnement vrij (en bij de juiste persoon) en kan er dus wel eens iemand mee. 
 
Voor de chauffeur hebben we nu een regel ingevoerd dat de kosten voor de naft gedeeld wordt door het aantal personen die meerijdt - logisch eigenlijk
 


 

 
fanclub

 

3.1 Hoe wordt je lid en wat kost het?
3.2
Welke voordelen heb ik?
3.3 We willen op de hoogte worden gehouden als jullie nog een bus inleggen 3.1  Lid word je door lidgeld (20 ) per seizoen te storten op rekeningnummer IBAN BE87 4460-2148-0994  of  via tel. : 0495/80.62.21
of mail   frederik_michiels@telenet.be  je gegevens door te geven.
Maar je bent uiteraard NIET VERPLICHT om lid te worden , op een busreis kunnen "niet-leden" ook gewoon mee (als er nog plek is)
In het seizoen 2018-2019 hebben we  zo'n 170 leden in onze Fanclub !!!
 
Onze fanclub is uitgegroeid tot de grootste buitenlandse fanclub van Borussia Dortmund .
Het leden aantal is in een paar jaar verDRIEvoudigd  (door titels, bekerwinst in 2012 , CL finale... denken wij)
 
 3.2  Via mail wordt je op de hoogte gehouden van onze aktiviteiten , de laatste tijd quasi alles via FB  en uiteraard je kunt goedkoper mee met de bus.
Verder hebben we ook  nog t-shirts , Sweaters , polo's  & ook sjaals gemaakt van onze fanclub die je kunt kopen op onze busreizen.
 

ALLEEN VOOR LEDEN ...

  

  "T-shirts" fanclub : 10 (M-L-XL-XXL , zelfs vrouwenmodellen)

 

 "Zomertenue" of Polo's fanclub ! prijs 15 EURO/ stuk (alleen leden fanclub)

 

 "Wintertenue" Sweater - maten M-L-XL : 25   (alleen leden fanclub)

 

 

sjaals Sud Winners Belgien :  10

 

 

 3.3  Indien je gewoon wilt opgeven als mogelijk kandidaat voor een busreis of andere aktiviteit laat je je gewoon opnemen in onze mailinglijst.

Geef je naam en e-mail adres door aan ons en we zorgen ervoor dat je een berichtje krijgt. (mail :  frederik_michiels@telenet.be )
 

 

 

 

Stadion

4.1 Capaciteit stadion

4.2  Drinken en eten in stadion

 

    

 

 

4.1 Het stadion heeft al veel wijzigingen in zijn jaren meegemaakt. Het werd gebouwd in 1974 voor het WK 74 . Aanvankelijk bood het plaats aan zo'n 42.000 toeschouwers , later werden het er dat 55.000. Omwille van het verder uitbreiden naar zitplaatsen slinkte dit terug naar 42.800 . De naam was toen Westfalenstadion. Eind jaren 90 werd door de enorme grote vraag het stadion eerst terug naar 55.000 , nadien 68.600 en dan nog eens naar 83.000 toeschouwers verbouwd om voor het WK2002 klaar te zijn.

Intussen werd ook de naam veranderd naar Signal Iduna Park. Ook omwille van verschillende veiligheidsmaatregelen en rolstoelgebruikers zijn er nu nog officieel 81.360 plaatsen.

Dat is meteen ook het grootste stadion in Duitsland.

Het beschikt tevens over de grootste staantribune in Europa met 24.600 staanplaatsen (achter de goal) , de zgn spionkop of "Sudtribune" een begrip in Duitsland.

 

 

4.2 Eten & drinken in het stadion is uiteraard toegelaten en ook bier meenemen op je plek is geen probleem. Die kun je overal in het stadion verkrijgen.

Schrik niet van de prijzen want voor een beker (1/2 liter uiteraard) vragen ze ook nog eens 1,5 extra "pfand." .  

Sinds het seizoen 2015-2016 kun je zowel met een "stadiondeckel" betalen (een kaart waar je geld kunt opladen) ofwel kun je gewoon nog cash betalen.  "pfand?" :  Die krijg je terug als je je beker   0,5 LITER !!  teruggeeft.

 

 

 

INDIEN NOG VRAGEN ?


Kontakteer de webmaster:  sud.winners.info@gmail.com

  of stuur een mail naar frederik_michiels@telenet.be   of bel op tel. 0495/80.62.21